Thumbnail pagina

Leslie Cloots (Ternesse G.C.C.) wint de Finale Beker van Vlaanderen 2011!

Voor het tiende jaar op rij werd de Beker van Vlaanderen georganiseerd door de VVG ? een wedstrijd die door de jaren heen uitgegroeid is tot de grootste recreatieve amateurwedstrijd van Belgi?. Na kwalificatiewedstrijden in 43 VVG clubs met meer dan 4.300 deelnemers, volgden eind augustus de vier halve finales in Kampenhout, Oudenaarde, Flanders Nippon Hasselt en Rinkven waar telkens 25 finale tickets te winnen waren voor de grote finale in Steenhoven G. & C.C. Op 24 september streden 100 enthousiaste finalisten hier uiteindelijk voor de titel in hun respectievelijke categorie.

Het Overall Klassement werd gewonnen door VVG Topsportstudente Leslie Cloots (Ternesse G.C.C.) met een score van 34 punten Brut (twee slagen boven par). Op zich een gewone overwinning, zij het niet dat een lage damesscore in het brutoklassement van dit toernooi geen alledaagse gebeurtenis is. Philippe Tjantele (Cleydael G.C.C.) werd hier runner-up met 32 punten.

Bij de dames in Categorie I won Leslie Cloots (Ternesse G.C.C.) met een score van 36 punten. Door een cumul ging de eerste prijs echter naar 13-jarige Marlies Vandersnickt (Brabantse Golf) met 35 punten (19 punten op de laatste 9 holes). Dankzij een mindere tweede negen (17 punten) strandde Lieve De Jongh (Golfschool Gent) zo op het zilveren schavot. Veronique Roberti de Winghe (Winge G.C.C.) maakte het podium compleet (32 punten).

In Categorie II was de overwinning voor Dominique Posson (Dragon Golf). Zij speelde 37 punten bij elkaar en won zo met ??n punt van runner-up Katsaouni Despina (Duisburg M.B.C.). Marleen De Vos (Waregem G.C.) legde beslag op de derde plaats (33 punten).

Bij de heren in Categorie I was de overwinning voor Lode Neefs (Keerbergen G.C.) met 37 punten stableford. Runner-up werd Wouter Nagels (G.C. Beveren) met ??n puntje minder. Erik Cauwenbergh (Keerbergen G.C.) was de beste van het peleton spelers die 34 punten bij elkaar speelden. Dankzij zijn betere score op de laatste negen holes (21 punten) mocht hij het podium vervolledigen.

De beste score van de dag werd gespeeld in de Heren Categorie II. Marc Vanbelle (G.C. Krokkebaas) haalde maar liefst een score van 41 punten. Dit was ruim voldoende om te winnen v??r die andere goede dagscore van Gunter De Corte (E.C.P.G. Zwijnaarde). Hij werd eervol tweede met 38 punten. Rudy Degroux (Ieper Open Golf) mocht mee zegevieren door zijn score van 36 punten.

Naast het individuele klassement werd er ook gestreden voor de Wisselbeker Bob Cordons. Deze Team Interclub Net staat voor het beste clubresultaat - elk clubteam bestaat uit 3 spelers - dat neergezet wordt tijdens de Finale van de Beker van Vlaanderen. Winnaars dit jaar waren de thuisspelers van Brabantse Golf met een totaal van 71 punten Stableford, die ruim wonnen voor Runner-up Wellington Golf (66 punten Stableford).

Dank aan alle spelers en hopelijk tot volgend jaar voor een nieuwe editie. Op naar de 11e in 2012!